Arsacal
button
button
button


Nationale rouw

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 23 juli 2014
de vlag halfstok voor het bisschopshuis
de vlag halfstok voor het bisschopshuis

Over het hele land luiden klokken, zijn kerken geopend, hangen vlaggen halfstok, zijn mensen in gedachten en gebed ver­bonden met de slachtoffers van de vliegtuigramp in het oosten van de Oekraïne en met degenen die zij achterlaten, diep bedroefd zijn en met allerlei vragen zitten.

In veel kerken van ons bisdom vinden speciale herdenkingen en vieringen plaats op deze dag of donderdag, zoals bij­voor­beeld in de Sint Urbanus­kerk in Duivendrecht (donderdag­avond van 18.00-21.00 uur), in de Sint Vitus­kerk in Hilversum, in de koepelkerk in Hoorn en op andere plaatsen. Heel veel kerken zijn bovendien van­avond of donderdag­avond open om een kaarsje op te steken en een intentie of gedachte in een gedenkboek te schrijven, zoals bij­voor­beeld de Sint Nicolaas­ba­si­liek bij het Centraal Station in Amsterdam (donderdag­avond open van 19.00-20.30 uur). Ook de katholieke kerk­ge­le­genheden in Amsterdam Zuid oost zijn op donderdag­avond open.

Ook op het bisdom denken we aan alle slachtoffers en aan degenen die nu zo verdrietig zijn, webidden voor hen en dragen de heilige Eucha­ris­tie op voor hun intentie.

Terug