Arsacal
button
button
button


Jongerenkorting voor bisdomreis naar Rome

Jongeren-seizoensopening in Duivendrecht

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 18 oktober 2014
uitleg over de Romereis
uitleg over de Romereis

Vrijdag 17 oktober was de seizoensopening van Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam in de pastorie van de St. Urbanus­kerk in Duivendrecht. Natuurlijk werd daar - naast een heerlijke Italiaanse maaltijd - veel informatie geboden over de bisdom­reis naar Rome. Studerende jongeren tot 25 jaar krijgen een flinke korting op de reis.

De Urbanuspastorie heeft een leuk parochiezaaltje dat eeen paar jaar geleden helemaal is opgeknapt. Dat zaaltje zat knap vol, maar gelukkig kon er een deur naar de gang en een deur naar de tuin open, zodat het toch niet benauwd werd. En er was veel enthousiasme onder de jongeren om deze bijzondere reis mee te maken. Rome is dan ook ongeveer wel de mooiste stad van de wereld (Amsterdam en andere steden van ons bisdom even buiten beschouwing gelaten). Ik stond nog in de deuropening toen de vraag op me werd afgevuurd waarom ik vind dat jongeren mee moeten gaan naar Rome: Rome is gewoon een bijzondere ervaring, was mijn antwoord, en we willen natuurlijk graag paus Franciscus ontmoeten.

Rome is inderdaad een bijzondere ervaring: Etrusken, het Romeinse rijk, de geschiedenis van het christendom, de geschiedenis van de Italiaanse eenwording en van Europa, de levende katholieke Kerk, op iedere straathoek vind je wel iets bijzonders en verrijkends. En dan is het er meestal ook nog goed weer... Ik hoop inderdaad dat veel jongeren meegaan.

Kinderen, tieners en jongeren studerend t/m 25 jaar betalen € 485 voor de bus­reis en € 325 voor de vlieg­reis. VNB (Vereniging Nedelrandse Bede­vaarten) neemt € 257 korting voor haar rekening, het bisdom € 128,50 en de parochie € 128,50 (samen ook € 257). Hierover zijn de pastorale krachten, parochie­besturen en ambas­sa­deurs reeds nader geïnformeerd.

Meer informatie op de jongeren­web­site of op de website van het bisdom:

Terug