Arsacal
button
button
button


Promotiefilmpje tiener- en jongerenprogramma

Biasdombedevaart naar Rome

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 22 oktober 2014
Ga mee naar Rome!
Ga mee naar Rome!

Op de FaceBook pagina van de bisdom­bede­vaart naar Rome is een promotiefilmpje geplaatst van het tiener-en jongeren­pro­gramma van deze bede­vaart. Het doel van het filmpje is om tieners en jongeren op een leuke manier uit te nodigen om mee te gaan op deze reis naar Rome in de mei­va­kan­tie van 2015.

Daarbij is de leeftijd van het tiener­pro­gramma iets verhoogd: van 12 t/m 15 jaar naar 14 t/m 17 jaar. De leeftijd voor het jongeren­pro­gramma wordt daarmee ook verhoogd: dit pro­gram­ma is nu niet voor jongeren vanaf 16 jaar, maar vanaf 18 jaar.

In de mei­va­kan­tie organiseert het bisdom in samen­wer­king met reis­orga­ni­sa­tie VNB een bus­reis (30 april t/m 9 mei 2015) en een vliegreis (2 t/m 7 mei 2015) naar Rome. Het is een reis voor jong en oud! De jongere generatie wordt dan ook van harte uitgenodigd om mee te gaan.

Apart tiener­pro­gramma

Het tiener­pro­gramma is een apart pro­gram­ma binnen de bisdom­bede­vaart naar Rome. De tieners en hun begeleiders slapen op een eigen locatie (paters Theatijnen) in Rome en hebben een eigen pro­gram­ma vol met muziek, sport en spel en het ontdekken van de 'eeuwige stad', op een manier die bij hen past. Op bepaalde momenten haken ze aan bij het volwassenen­pro­gramma van de bede­vaart, met name bij de grote vieringen en op de zondag­mid­dag.

Het tiener­pro­gramma is dus bedoeld voor tieners van 14 t/m 17 jaar. Mochten er toch tieners van 12 en 13 jaar zijn, die zich graag willen aansluiten bij het tiener­pro­gramma, dan is dat ook mogelijk.

Heeft u vragen over het tiener­pro­gramma, neemt u dan contact op met Matthijs Jansen, tel: 023-511 26 35 (vooral op donderdag en vrijdag), mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Jongeren­pro­gramma

Het jongeren­pro­gramma is dus voor jongeren vanaf 18 jaar t/m 30 jaar. Zij worden in principe ingedeeld bij hun regio/parochie, maar wijken op bepaalde momenten af van het volwassenen pro­gram­ma om met elkaar iets te ondernemen! Bij­voor­beeld een gezellige avond of een spel in de stad, een eigen verdiepend pro­gram­ma of het bezoeken van een bijzondere plek (het graf van Petrus).

Heeft u vragen over het jongeren­pro­gramma, neemt u dan contact op met Marius van der Knaap, tel: 023-511 26 35 (niet op maandag), mvanderknaap@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Iets voor jou?

Lijkt het je wat om deel te nemen aan het tiener-of jongeren­pro­gramma of bent u een bezorgde ouder, die graag kennis wilt maken en uw vragen wilt stellen? U kunt natuurlijk altijd de ambassadeur van de bede­vaart in uw regio benaderen met uw vragen. Daarnaast zijn er de volgende moge­lijk­he­den:

  • Zondag­avond 14 december 2014: Kerstdiner voor jongeren vanaf 16 jaar, te Hilversum, met ook informatie over het jongeren­pro­gramma van de bisdom­bede­vaart. Voor meer informatie: www.jongekerk.nl
  • Zaterdag 11 januari 2015: Tienerdag voor tieners van 14 t/m 17 jaar, met ook informatie over het tiener­pro­gramma van de bisdom­bede­vaart.
  • Zaterdag 17 januari 2015: ná de Impulsdag Geloofsopbouw in het Juliana­klooster te Heiloo is er van 14 tot 15.30 uur een vragenuurtje over de bisdom­bede­vaart, met name over de pro­gram­ma’s voor tieners, jongeren en gezinnen.
  • Donderdag 16 april 2015: Ouder­avond voor ouders van tieners die deelnemen aan het tiener­pro­gramma van de bede­vaart in Haarlem.

Meer informatie

Er is een speciale folder be­schik­baar voor tieners en jongeren die mee willen met de bisdom­bede­vaart naar Rome. Folders kunnen worden aangevraagd via de reis­orga­ni­sa­tie VNB: emke.debruijn@vnbreizen.nl

Kortings­regeling

Inschrijven kan tot 1 februari 2015 via www.vnbreizen.nl. De kosten voor de 10-daagse bus­reis zijn € 999 en voor de 6-daagse vliegreis € 839. Voor kinderen, tieners en jongeren studerend t/m 25 jaar is er een speciale kortings­regeling. Zij betalen € 485 voor de bus­reis en € 325 voor de vliegreis. De korting wordt mogelijk gemaakt door VNB, het bisdom en de parochie.

Filmpje

Zie hierbij de link naar het promotiefimpje: vimeo.com/109695762

(bericht DCGO bisdom Haarlem-Amsterdam)

Terug