Arsacal
button
button
button


Promotiefilmpje tiener- en jongerenprogramma

Biasdombedevaart naar Rome

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 22 oktober 2014
Ga mee naar Rome!
Ga mee naar Rome!

Op de FaceBook pagina van de bisdom­bede­vaart naar Rome is een promotiefilmpje geplaatst van het tiener-en jongeren­pro­gramma van deze bedevaart. Het doel van het filmpje is om tieners en jongeren op een leuke manier uit te nodigen om mee te gaan op deze reis naar Rome in de mei­va­kan­tie van 2015.

Daarbij is de leeftijd van het tiener­pro­gramma iets verhoogd: van 12 t/m 15 jaar naar 14 t/m 17 jaar. De leeftijd voor het jongeren­pro­gramma wordt daarmee ook verhoogd: dit programma is nu niet voor jongeren vanaf 16 jaar, maar vanaf 18 jaar.

In de mei­va­kan­tie organiseert het bisdom in samen­wer­king met reis­orga­ni­sa­tie VNB een busreis (30 april t/m 9 mei 2015) en een vliegreis (2 t/m 7 mei 2015) naar Rome. Het is een reis voor jong en oud! De jongere generatie wordt dan ook van harte uitgenodigd om mee te gaan.

Apart tiener­pro­gramma

Het tiener­pro­gramma is een apart programma binnen de bisdom­bede­vaart naar Rome. De tieners en hun begeleiders slapen op een eigen locatie (paters Theatijnen) in Rome en hebben een eigen programma vol met muziek, sport en spel en het ontdekken van de 'eeuwige stad', op een manier die bij hen past. Op bepaalde momenten haken ze aan bij het volwassenen­pro­gramma van de bedevaart, met name bij de grote vieringen en op de zondag­middag.

Het tiener­pro­gramma is dus bedoeld voor tieners van 14 t/m 17 jaar. Mochten er toch tieners van 12 en 13 jaar zijn, die zich graag willen aansluiten bij het tiener­pro­gramma, dan is dat ook mogelijk.

Heeft u vragen over het tiener­pro­gramma, neemt u dan contact op met Matthijs Jansen, tel: 023-511 26 35 (vooral op donderdag en vrijdag), mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Jongeren­pro­gramma

Het jongeren­pro­gramma is dus voor jongeren vanaf 18 jaar t/m 30 jaar. Zij worden in principe ingedeeld bij hun regio/parochie, maar wijken op bepaalde momenten af van het volwassenen programma om met elkaar iets te ondernemen! Bij­voor­beeld een gezellige avond of een spel in de stad, een eigen verdiepend programma of het bezoeken van een bijzondere plek (het graf van Petrus).

Heeft u vragen over het jongeren­pro­gramma, neemt u dan contact op met Marius van der Knaap, tel: 023-511 26 35 (niet op maandag), mvanderknaap@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Iets voor jou?

Lijkt het je wat om deel te nemen aan het tiener-of jongeren­pro­gramma of bent u een bezorgde ouder, die graag kennis wilt maken en uw vragen wilt stellen? U kunt natuurlijk altijd de ambassadeur van de bedevaart in uw regio benaderen met uw vragen. Daarnaast zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Zondag­avond 14 december 2014: Kerstdiner voor jongeren vanaf 16 jaar, te Hilversum, met ook informatie over het jongeren­pro­gramma van de bisdom­bede­vaart. Voor meer informatie: www.jongekerk.nl
  • Zaterdag 11 januari 2015: Tienerdag voor tieners van 14 t/m 17 jaar, met ook informatie over het tiener­pro­gramma van de bisdom­bede­vaart.
  • Zaterdag 17 januari 2015: ná de Impulsdag Geloofsopbouw in het Juliana­klooster te Heiloo is er van 14 tot 15.30 uur een vragenuurtje over de bisdom­bede­vaart, met name over de programma’s voor tieners, jongeren en gezinnen.
  • Donderdag 16 april 2015: Ouder­avond voor ouders van tieners die deelnemen aan het tiener­pro­gramma van de bedevaart in Haarlem.

Meer informatie

Er is een speciale folder be­schik­baar voor tieners en jongeren die mee willen met de bisdom­bede­vaart naar Rome. Folders kunnen worden aangevraagd via de reis­orga­ni­sa­tie VNB: emke.debruijn@vnbreizen.nl

Kortings­regeling

Inschrijven kan tot 1 februari 2015 via www.vnbreizen.nl. De kosten voor de 10-daagse busreis zijn € 999 en voor de 6-daagse vliegreis € 839. Voor kinderen, tieners en jongeren studerend t/m 25 jaar is er een speciale kortings­regeling. Zij betalen € 485 voor de busreis en € 325 voor de vliegreis. De korting wordt mogelijk gemaakt door VNB, het bisdom en de parochie.

Filmpje

Zie hierbij de link naar het promotiefimpje: vimeo.com/109695762

(bericht DCGO bisdom Haarlem-Amsterdam)

Terug