Arsacal
button
button
button


Twitteren met God interactief gepresenteerd

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 2 december 2014
Apostolische Nuntius André Dupuy met het boek
Apostolische Nuntius André Dupuy met het boek

Op 30 november nam nuntius Mgr. André Dupuy in de Sint Lodwijks­kerk in Leiden het boek ‘Twitteren met GOD interactief’ in ontvangst (zie foto). Dit maakt deel uit van een inter­nationaal project Tweeting with GOD dat priester en auteur Michel Remery met jongeren heeft opgezet. Het wil mensen met geloofsvragen korte en heldere antwoorden bieden vanuit katholiek perspectief, om hen op die manier te helpen in hun zoektocht naar God.

“Via sociale media dagen we mensen uit om fundamentele vragen over hun leven en over God niet uit de weg te gaan. Het katholieke antwoord daarop is veel logischer dan mensen vaak denken”, aldus de auteur. De nuntius zei in deze context dat “mensen die heel dicht bij God leven gemakkelijk te herkennen zijn. Ze zijn gelukkig en maken anderen gelukkig”.

Smartphone app

Wat het boek uniek maakt, zijn de korte antwoorden op geloofsvragen: maximaal twee pagina’s, met een korte samenvatting in 140 tekens, de bekende lengte van een twitterbericht. De nieuwe uitgave ‘Twitteren met GOD interactief’ is een samenvoeging van de eerste twee delen die in 2012 en 2013 uitkwamen, aangevuld met nieuwe uitspraken van paus Franciscus. Met de bijbehorende smartphone applicatie zijn antwoorden nog gemakkelijker te vinden. De gratis app bevat ook handige extra’s, zoals gebeden en misteksten in veel talen.

Twitteren met GOD interactief. Oerknal, bidden, Bijbel, seks, kruistochten, zonde, carrière…
Adveniat, ISBN: 978 94 9209 303 5
Verkrijgbaar in de boekhandel en via de speciale website:

Terug