Arsacal
button
button
button


Bezoek rector magnificus Pauselijke Lateraanse Universiteit

De universele kerk is breder...

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 11 februari 2015
De leiding van St. Willibrord en St. Bonifatius met mgr. Dal Covolo (tussen mgr. Punt en mgr. Hendriks)
De leiding van St. Willibrord en St. Bonifatius met mgr. Dal Covolo (tussen mgr. Punt en mgr. Hendriks)

Van 10 tot 13 februari is Zijne Excellentie mgr. dr. Enrico dal Covolo, tit. bisschop van Eraclea en rector magnificus van de Pauselijke Lateraanse Uni­ver­si­teit, op bezoek bij het St. Wil­li­brord­instituut en het St. Bo­ni­fa­tius­instituut op De Tiltenberg in Vogelenzang. Op 11 februari bezocht de bisschop het bisdom en de bisschop en hulp­bisschop.

In de avond was er een maaltijd en ontmoeting van Bisschop Dal Covolo en zijn secretaris don Mirko met mgr. J. Punt en mijzelf, de rector van De Tiltenberg, drs. Gerard Bruggink, de rector van Redemptoris Mater, lic. Luc Georges, studieprefect dr. José Manuel Tercero Simòn, de directeur van het Sint Bo­ni­fa­tius­insti­tuut, dr. Jörgen Vijgen en de studieprefect van dit instituut, drs. Diederik Wienen.

De ontmoeting vond plaats in het kader van de bezoeken die mgr. Dal Covolo aflegt aan de geaffilieerde instituten van de Uni­ver­si­teit, om die beter te leren kennen. In heel de wereld zijn meer dan vijftig theologische instituten met de Pauselijke Lateraanse Uni­ver­si­teit verbonden. Op deze wijze is een netwerk ontstaan dat een afspiegeling is van de universele kerk en de uitwisseling voorziet van docenten en studenten.

Zo heeft de pastorale dienst van de Uni­ver­si­teit een pastoraal programma ontwikkeld waarin jongeren participeren die met missionaire interesse de kerkelijke situatie in andere landen verkennen. Voorzien is dat ook De Tiltenberg in dat programma gaat participeren.

Ook heeft de Pauselijke Lateraanse Uni­ver­si­teit van paus Franciscus de bijzondere opdracht gekregen zich in te zetten voor de inter­religieuze dialoog op universitair niveau. In dat kader worden banden aangeknoopt met de Islamitische uni­ver­si­teit van Qom in Iran.

Op donderdag 12 februari houdt de Bisschop een lezing voor de studenten van beide instituten en ontmoet hij de docenten.

Terug