Arsacal
button
button
button


In dienst van de armsten

Missionarissen van de naastenliefde in Amsterdam

nieuws - gepubliceerd: zondag, 5 april 2015
De maaltijd wordt opgeschept (foto 1 en 2) en de vrijwilligers bedienen de gasten
De maaltijd wordt opgeschept (foto 1 en 2) en de vrijwilligers bedienen de gasten

Al vele jaren zijn de mis­sio­na­rissen van de naasten­liefde - beter bekend als de zusters van Moeder Teresa - actief in Amsterdam. Het is intussen traditie dat de bis­schop­pen op Kerstmis en met Pasen een bezoek brengen aan de zusters en de mensen die er komen.

Op Paas­zondag­mid­dag was ik daarom in de Egelantiersstraat waar de zusters gevestigd zijn. Zo'n vijftig mensen namen deel aan de Paasmis die om 15.00 uur begon. Daarna om 16.00 uur begon de maaltijd waar veel dak- en thuislozen aan deelnemen. Het was een extra feestelijk verzorgde maaltijd met tafels gedenkt met gele tafellakens vanwege het Paasfeest. Er was soep, een hoofgerecht met kip, rijst, groente en rauwkost, een dessert en daarnaast nog fruit, water en cola en een paasverrassing toe. Er waren zoveel mensen dat de flinke eetzaal helemaal vol zat en een flinke groep mensen moest wachten tot de eerste lichting had gegeten. Ik mocht helpen met het opscheppen van de maaltijden.

Ik vind het mooi om te zien dat de zusters samen met allerlei vrij­wil­lig­ers dit mooie werk al tientallen jaren doen met veel liefde.

Terug