Arsacal
button
button
button
button


In dienst van de armsten

Missionarissen van de naastenliefde in Amsterdam

Nieuws - gepubliceerd: zondag, 5 april 2015 - 181 woorden
De maaltijd wordt opgeschept (foto 1 en 2) en de vrijwilligers bedienen de gasten
De maaltijd wordt opgeschept (foto 1 en 2) en de vrijwilligers bedienen de gasten

Al vele jaren zijn de mis­sio­na­rissen van de naasten­liefde - beter bekend als de zusters van Moeder Teresa - actief in Am­ster­dam. Het is intussen traditie dat de bis­schop­pen op Kerst­mis en met Pasen een bezoek brengen aan de zusters en de mensen die er komen.

Op Paas­zon­dag­mid­dag was ik daarom in de Egelan­tiers­straat waar de zusters geves­tigd zijn. Zo'n vijf­tig mensen namen deel aan de Paas­mis die om 15.00 uur begon. Daarna om 16.00 uur begon de maal­tijd waar veel dak- en thuis­lozen aan deel­ne­men. Het was een extra fees­te­lijk ver­zorgde maal­tijd met tafels gedenkt met gele tafellakens van­wege het Paas­feest. Er was soep, een hoof­gerecht met kip, rijst, groente en rauwkost, een dessert en daar­naast nog fruit, water en cola en een paasverras­sing toe. Er waren zoveel mensen dat de flinke eet­zaal helemaal vol zat en een flinke groep mensen moest wachten tot de eerste lich­ting had gegeten. Ik mocht helpen met het opscheppen van de maaltij­den.

Ik vind het mooi om te zien dat de zusters samen met allerlei vrij­wil­li­gers dit mooie werk al tien­tal­len jaren doen met veel liefde.

Terug