Arsacal
button
button
button


Wat was het mooi...!

Reünie van de Romebedevaartsreis

nieuws - gepubliceerd: zondag, 31 mei 2015
Tijdens de gebedsviering
Tijdens de gebedsviering

Op zondag­middag 31 mei vond in het Diocesaan centrum in Heiloo de reünie van de diocesane bedevaart naar Rome plaats. Hoewel het weer niet zo bie was (een heel verschil met Rome...), waren er toch wel zo'n 600 bedevaart­gangers gekomen.

Gelukkig was er in de tuin van het Juliana­klooster (Diocesaan centrum) een grote tent opgezet waar iedereen wel zo ongeveer in kon. Voor de jongeren en de tieners waren er weer gedeeltelijk eigen programma’s in het Juliana­klooster en die waren met veel enthousiasme aanwezig. Er was volop gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling van foto’s, de gelegenheid om korte filmpjes te zien over de bedevaart, een CD met foto's en filmpjes te bestellen of de “Samen Kerk” mee te nemen, het bisdommagazine vol foto’s en informatie over de bedevaart.

Het tienerprogramma
Het tiener­pro­gramma

Om 16.00 uur was er een korte gebedsdienst, waarin de bisschop een woordje hield en drie pelgrims inspirerende getuigenissen gaven. Daarna begon de maaltijd van wat ieder zelf als bijdrage had meegebracht. Dat was eigenlijk al zeer overvoedig maar het werd nog aangevuld met warme saté, kroketten en kaassouflées uit de keuken van het Diocesaan Centrum.

Aan het einde van de middag was er gelegenheid om de H. Mis en processie bij te wonen die ter afsluiting van de meimaand op het heiligdom werd gehouden.

Het was voor mij ook een gelegenheid om weer vele mensen uit alle delen van ons bisdom te ontmoeten. Een mooie dag om terug te kijken op een wondermooi geslaagde bedevaart.

Terug