Arsacal
button
button
button


Opening Lommerlust in Beverwijk

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 25 juni 2015
Het aansnijden van de taart waarmee Lommerlust werd geopend
Het aansnijden van de taart waarmee Lommerlust werd geopend

Donderdag 25 juni was ik aanwezig bij de opening van Woonzorg­cen­trum Lommerlust aan de Peperstraat in Beverwijk. De katholieke stichting Sint Joseph Rustoord is hierbij betrokken als eigenaar van de grond die in erfpacht is gegeven. Tevens is daarbij afgesproken dat het huis een mooie katholieke kapel blijft houden, die regelmatig gebruikt wordt voor de eredienst en altijd open is voor wie een moment van rust en gebed zoekt. De openingshandeling - het aansnijden van een speciale Lommerlust-taart - werd verricht door mevrouw Jeanne de Hen Brand, tot voor kort voorzitter van de Stichting Sint Joseph Ruystoord, en mevrouw Van de Booren, bewoonster van Lommerlust.

Betje Wolff en Aagje Deken, de schrijfsters van De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart, woonden van 1782-1788 op deze lokatie. Het tuinhuisje waarin zij hun boeken schreven is nog bewaard in de binnentuin van Lommerlust en de beide dames (gespeeld door leden van de Beverwijkse toneel­ver­eni­ging, hoorde ik) waren eveneens ‘live’ aanwezig om de opening van hun kritisch commentaar te voorzien.

Natuurlijk heb ik speciaal naar de kapel met een nieuw altaar erin gekeken. Ik hoop binnenkort terug te keren om die in te zegenen.

Terug