Arsacal
button
button
button


“Kom tot Mij als je uitgeput bent...”

Slot van het kinderkamp op De Tiltenberg

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 16 juli 2015
Het fenomenale slotspel...
Het fenomenale slotspel...

Op donderdag 16 juli werd het kinderkamp op De Tiltenberg afgesloten. Dat het altijd heel leuke dagen zijn, werd alleen al duidelijk toens ik hoorde dat de meeste kinderen al voor de derde of vierde keer meededen. Ik was bij het spel en het eten, heb een catechese gegeven en de slotmis gedaan. En ik zag dat de leiding - seminaristen en andere jongeren - het heel leuk deden. Er was een voorbede in de Mis voor de kapelaan want die had het zo leuk gedaan en ze hoopten dat die volgend jaar er ook weer zou zijn. Leuk om te horen en te zien!

Tijdens de H. Mis heb ik een woordje houden in de lijn van wat hier volgt.

“Komt tot mij als je uitgeput bent en onder lasten gebukt en ik zal je rust en verlichting geven.”

Ook de Joden hadden het moeilijk toen ze in Egypte waren. Ze werden als slaven gebruikt. Het leek eindeloos. Maar tenslotte kwam Mozes het volk bevrijden. Laat God ons in de steek? Nee blijf vertrouwen, God komt je helpen, al moet je soms geduld hebben.

Even rust...

Annice zat op dansen (Latin dance) en was haar dansschoenen kwijt. Ze werd helemaal zenuwachtig, het was bijna tijd om te gaan. Toen dacht ze aan haar oma die had altijd gezegd: “Je moet eerst even rustig worden en dan tot de heilige Antonius bidden: heilige Antonius, beste vrind, geef dat ik mijn schoentjes vind...”. Ze haalde diep adem, probeerde even rustig te worden en te bidden, ze opende haar hart voor God... en ja, hoor toen wist ze al weer, waar ze die schoentjes had gelaten..

Ziek en toch blij

Zo gebeurt het vaak. Als er iets moeilijks is en je probeert te bidden en rustig te worden, dan gebeurt er iets. Dat heeft te maken met vertrouwen: vertrouw je dat het goed komt? Ik ken een priester die te horen kreeg dat hij erg ziek was en toen gewoon blijheid uitstraalde... Hoe kan dat? Vertrouwen. Hij verlangde ernaar om naar de hemel te gaan. Hij had gedaan wat Jezus gezegd had: kom maar naar mij en ik zal je rust en verlichting geven.

Heb je pijn? Heb je verdriet? Gebeuren er heel vervelende dingen? Vertrouw erop dat God je niet in de steek laat, ook als het moeilijk is.

Een vader...

Elise moest naar het ziekenhuis voor een operatie. Haar vader ging mee en zei: wees maar niet bang, ik blijf bij je en ik houd je hand vast. En ze lang op de brancard, haar vader hield haar hand vast en zij lag daar gewoon heel rustig. En toen de narcose was gekomen en zij niets meer merkte, zei de dokter: nu kunt U wel weggaan. De vader zei: nee, ik heb het beloofd, ik blijf bij haar.

Zo is God, net als die Vader, Hij is altijd bij je en als je Gods hand vasthoudt (natuurlijk niet echt, maar dat je op God vertrouwt) krijg je rust en verlichting, een blij gevoel van binnen.

Terug