Arsacal
button
button
button


REA op 'Kerkenpad' in Alkmaar en Heiloo

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 2 september 2015
In het hospice te Alkmaar (1) en rector Beemster geeft rondleiding (2)
In het hospice te Alkmaar (1) en rector Beemster geeft rondleiding (2)

Het bezoek op 1 september van de REA(Raad voor Economische Aangelegenheden)-leden aan lokaties in het bisdom waarmee zij in haar vergaderingen te maken heeft, ging in de loop van de middag naar het tot hospice omgebouwde kerk­ge­bouw van St. Pius X in Alkmaar en het heiligdom in Heiloo.

De Pius X kerk die gedomineerd wordt door een prachtig glas-in-loodraam (van Jaap Min, Bergense school), is voor de helft in gebruik als kerk, voor de andere (grootste) helft dus omgebouwd tot een hospice dat ruimte biedt aan negen mensen in de stervensfase. De directeur mw. Jonker-Horstman gaf de REA een interessante toelichting en rondleiding.

Daarna ging de tocht door naar het heiligdom in Heiloo waar de REA werd ontvangen door rector Nars Beemster die uitleg gaf over de geschiedenis van het heiligdom en de activiteiten die er nu plaats vinden: gezins­weekenden, retraites, activiteiten voor eerste communie en vormelingen groepen, tienerkamp, studie- en bezinningsdagen van het bisdom voor allerlei groepen (zoals deze vrijdag voor alles priesters, diakens, pastoraal werkers en catechisten). Een korte rondleiding door het Juliana­klooster volgde.

Na dit bezoek werd het tijd om in de kring van de REA afscheid te nemen van oud-econoom drs. Emile Duijsens. Dat werd nog een uiterst gezellig samenzijn.

Terug