Arsacal
button
button
button


Stap verder viert eerste lustrum

diaconaal oecumenisch centrim in Amsterdam Zuid Oost

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 19 september 2015
Pater Frans Mulder spreekt de aanwezigen toe
Pater Frans Mulder spreekt de aanwezigen toe

Op zaterdag 19 september vierde het oecumenisch centrum Stap Verder aan het Hoogoord in Amsterdam Zuid Oost het eerste lustrum. Stap Verder is een initiatief van verschillende kerk­genoot­schappen, waar­onder de katholieke parochie en de Sociëteit Afrikaanse Missiën (SMA), een rooms katholieke sociëteit van apos­to­lisch leven, die bij Stap Verder het missionair centrum heeft dat leken­missio­na­rissen voor­bereidt op uitzending. Maar Stap Verder doet veel meer!

Het centrum, dat mede onder­steund wordt vanuit de diocesane caritas, wil er zijn voor mensen die leven in de marge van de samenleving, zei één van de oprichters, pater Frans Mulder SMA, op deze lustrumdag. Het gaat om gedocumen­teerden en onge­documen­teerden die enige steun hard nodig hebben. Dan gaat het om vorming van vrouwen in het Woman Empowerment programma of om tweehonderd mensen die hier dankzij vele vrijwil­ligers wekelijks Nederlandse taalles volgen. Vrijwilligers zijn het ook die mensen naar een ziekenhuis rijden en begeleiden, enzovoorts.

Een vrouw gaf een getuigenis over haar ervaring: ook als het mis ging met me, ik werd nooit afgewezen. In een kort woordje heb ik al die vrijwilligers bedankt voor hun geweldige inzet en het belang van hun inzet en van Stap Verder onder­streept: zij tonen in deze samenleving het gelaat van God en geven een teken van liefde door uit­no­di­gend en barmhartig te zijn.

De dag was begonnen met een gebeds­viering, daarna volgden de toespraken en was er nog een bont programma met workshops, dans en muziek en natuurlijk... een maaltijd

Terug