Arsacal
button
button
button


Zondag TV Mis in de kathedraal

Mariale feesten aan eind van de Meimaand

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 25 mei 2017

Zondag 28 mei wordt in de kathedrale basiliek van Sint Bavo gebeden om de komst van de heilige Geest. Het is de zondag in de Pinksternoveen en de Mis die om 10.30 uur begint wordt op de televisie uitgezonden. Ook zijn er dit weekend bijzondere vieringen ter ere van Maria.

De TV-Mis wordt voorafgegaan door een geloofs­ge­sprek met plebaan Hein Jan van Ogtrop. Dat is natuurlijk allemaal terug te zien op ‘uitzending gemist’. Ieder is van harte uitgenodigd de Eucha­ris­tie in de kathedraal mee te komen vieren, die ik daar zal vieren.

Op zaterdag 27 mei is vanaf 12.00 uur de gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle volkeren in de RAI in Amsterdam. Mgr. Jozef Punt is hoofd­cele­brant in de Eucha­ris­tie­vie­ring die om 12.30 uur begint. Om 17.00 uur wordt afgesloten met een plechtig Lof.

Zondag­avond 28 mei is in het heiligdom van Onze Lieve vrouw ter Nood de pontificale heilige Mis en processie ter afsluiting van de mei­maand. Ook dat is weer een jaarlijks bijzonder gebeuren. Deze heilige Mis zal ik celebreren.

Kortom er is veel moois te beleven in deze dagen!

Terug