Arsacal
button
button
button


Kathedraal kapittel bijeen op kerkwijdingsdag kathedraal

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 2 mei 2019
Kapittel voor het hoofdaltaar van de kathedraal
Kapittel voor het hoofdaltaar van de kathedraal
Oud deken Moltzer overhandigt de financiële stukken aan zijn opvolger als Thesaurier
Oud deken Moltzer overhandigt de financiële stukken aan zijn opvolger als Thesaurier

Op donderdag 2 mei, verjaardag van de kerk­wijding van de kathedrale basiliek van Sint Bavo in Haarlem, kwam het kathedraal kapittel bijeen voor zijn vergadering en om bij gelegenheid van dit feest de vespers te zingen in het jarige kerk­ge­bouw.

Bij de vespers, de ontmoeting en de maaltijd na afloop waren ook ver­schil­lende ere-kanun­niken aanwezig. Ere-kanun­nik dr. Guus Hendriks was verhinderd vanwege een ziekenhuisopname. We wensen hem een voorspoedig herstel. De ere-kanun­niken oud-vicaris-generaal mgr. Martin de Groot, pastoor en oud-deken Eduard Moltzer en oud-plebaan Hein Jan van Ogtrop konden wel bij de vespers en maaltijd aanwezig zijn.

Bij de daaraan voraafgaande vergadering spraken de leden van het kathedraal kapittel over ver­schil­lende pastorale en financiële zaken. Het kapittel had de vorige vergadering een nieuwe proost (voorzitter) gekozen: vicaris Gerard Bruggink; deken Ambro Bakker is de secretaris; officiaal dr. André van den Hout is kanun­nik penitentiaris (met bijzondere volmachten voor ontslaan van kerkelijke straffen in het interne forum). Ter vergadering werd een nieuwe thesaurier gekozen: drs. Jeroen de Wit, Rector van het seminarie en van het heiligdom in Heiloo.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug