Arsacal
button
button
button
button


De meest actuele nieuwsberichten:

Hoe kunnen we bouwen aan een levende parochie?
Laatste dag van deze aflevering van de besturencursus
gepubliceerd: zaterdag, 24 november 2018
Op zaterdag 24 november vond alweer de laatste bijeenkomst plaats van de cursus ‘Professioneel beheer en bestuur in de Kerk’. Dit keer lag het accent op ‘Bouwen aan de toekomst’.Want dat is de grote vraag: we hebben de mond vol van ‘missionaire kerk’ maar hoe kan onze lokale kerk­ge­meen­schap nu feitelijk, concreet missionair worden en uitstraling krijgen?


Gebed als fundament voor parochievernieuwing
Bijdrage aan de Impulsdag voor parochievernieuwing
gepubliceerd: zaterdag, 10 november 2018
Toen ik priester was gewijd, kwam ik terecht in een stads­parochie. Toentertijd, bijna veertig jaar geleden, zat de kerk nog aardig vol, al was de teruggang allang duidelijk merkbaar. Er kwamen tussen acht- en negenhonderd mensen naar de heilige Mis, maar daarvan was maar een dertigtal beneden de vijftig à vijfenvijftig. Ik kon dus duidelijk zien waar het naar toe zou gaan en dat vond ik soms bijna deprimerend.


Welke toekomst voor geloof, kerk en parochie? Fotoreportage
Studiedag pastorale krachten bisdom Haarlem-Amsterdam
gepubliceerd: maandag, 27 november 2017
Maandag 27 november 2017 waren de priesters, diakens, pastoraal werkers en catechisten van het bisdom Haarlem-Amsterdam bijeen voor een studiedag In Heiloo. Hoe staan we ervoor, hoe ziet de toekomst eruit en hoe bereiden we ons daarop voor? Die vragen stonden centraal. Dat gaat niet alleen over krimp, maar ook over de verkondiging van het evangelie en kerk-zijn in de toekomst.