Arsacal
button
button
button
button


Zoeken

Zoek pagina's met de zoekwoorden:

én én


Zoekresultaten voor “Marianne Visser van Klaarwater”

Vergeven en bouwen aan een nieuwe toekomst
overweging_preek - zaterdag, 16 september 2023
In Hoofddorp werd op 16 september het levensoffer van pater Bernard van Klaarwater en zijn mede-missionarissen herdacht. Zij stierven in de tweede wereldoorlog door de hand van de Japanse bezetter in de Bismarckarchipel van Papua Nieuw Guinea. De nicht van pater Bernard, Marianne Visser van Klaarwater schreef een boek over het leven van haar oom: "Waarom zouden we bang zijn?"



nieuws - maandag, 3 april 2023
Maandag 3 april kwamen de jonge priesters bijeen voor het programma van de voortgezette vorming en een gesprek met de bisschop. Voor mij altijd weer een mooi moment om te horen van hun ervaringen en met hen en de seminaristen de heilige Mis te vieren. De Willibrordlezing werd deze keer gehouden door Marianne Visser van Klaarwater die vertelde over haar oom pater Bernard van Klaarwater.



Nieuwe boek van Marianne Visser van Klaarwater
nieuws - dinsdag, 4 oktober 2022
Dinsdagmiddag 4 oktober was Marianne Visser van Klaarwater in het Haarlemse bisschopshuis om haar nieuwe boek aan te bieden: "Waarom zouden we bang zijn". Het gaat over pater Bernard van Klaarwater die spannende avonturen beleeft in het gevaarlijkste missiegebied dat er is: tussen de kannibalen...



Heiligdom vernieuwt zich...
nieuws - zaterdag, 6 juli 2019
De grote bedevaartskerk in Brielle was weer meer dan gevuld voor de feestelijke Pontificale Eucharistieviering ter ere van de Martelaren van Gorcum, met bisschop Van den Hende van Rotterdam. De gerestaureerde kruisweg werd in gebruik genomen en voorin de kerk schitterde de eveneens in oude glorie herstelde reliekschrijn.



Meditaties bij iconen in het jaar van de barmhartigheid
nieuws - maandag, 3 oktober 2016
Begin september is in Haarlem het boekje “Omzien naar elkaar” gepresenteerd. Het bevat over­we­gingen van Marianne Visser van Klaarwater bij iconen van Geert Hüsstege. De ondertitel van de publicatie is “Nederland en barmhartigheid”, want de meditaties zijn geschreven met een duidelijke blik op de samenleving, met aandacht vooral voor hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Maandag 3 oktober kwam de auteur mij het boekje overhandigen.



Nieuw boek van Marianne Visser van Klaarwater
nieuws - maandag, 4 januari 2016
Op de eerste maandag van dit nieuwe jaar kwam onder­zoeks­jour­na­liste en royalty-schrijfster Marianne Visser van Klaar­water haar nieuwe boek brengen, een bijzonder mooie uitgave over het geloof van de leden van het Oranjehuis, van Juliana van Stolberg tot Koning Willem-Alexander, verlucht met illustraties van de Arubaanse schilder Gustave Nouel.



Nieuw boek van Marianne Visser van Klaarwater
nieuws - zondag, 6 mei 2012
Afgelopen donderdag kwam Marianne Visser van Klaarwater mij haar nieuwe boek aanbieden. Marianne is journaliste en eindredacteur van "Palet", een tijdschrift voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Eerder schreef zij verschillende deeltjes in de AO-reeks en enkele andere boeken. Maar dit boek is anders.