Arsacal
button
button
button
button
button


De meest actuele nieuwsberichten:

Roeping en talenten....
natraject WJD Vormingsweekend Jongeren in Heiloo
gepubliceerd: maandag, 24 februari 2014
In het weekend van 21-23 februari werd in het Diocesaan centrum in het Juliana­klooster in Heiloo een eerste van een drietal vormings­weekenden gehouden van Jong Katholiek, als vervolgtraject op de Wereld­jonge­ren­dagen. Meer dan zestig jongeren hadden zich aangemeld en ik hoorde allemaal positieve reacties.


Wat is belangrijk?
We hebben priesters nodig
gepubliceerd: zondag, 6 mei 2012
Geloof je in God? Voel je je thuis in de kerk en merk je dat je een band met God krijgt als je bidt en de heilige communie krijgt? Ervaar je dat dit belangrijk is, eigenlijk belangrijker dan auto's, voetbal, brommers, facebook, twitter, school, je baantje en zelfs belangrijker dan je vrienden? Voel je in je hart dat het belangrijk is om je leven te geven voor een goed en mooi doel?


Priesters en eenheid
gepubliceerd: woensdag, 30 november 2011
Wij zijn als priesters en toekomstige priesters bij uitstek geroepen om mensen van de “communio” te zijn, mensen bij elkaar te brengen, eenheid te stichten, open te staan voor anderen, ook als ze niet tot onze stijl, onze klasse, onze groep behoren, om hen allen naar Christus te brengen.


Het priesterschap en de uitdagingen van onze huidige maatschappij
gepubliceerd: woensdag, 30 november 2011
Lezing tijdens de Diocesane gebedsdag voor roepingen van 2009 in Heiloo. “Het priester­schap is iets voor altijd, voor het hele leven en daarna in eeuwigheid. Dat is al een eerste uitdaging in onze maat­schappij: Vijftig jaar geleden kwam je nog weleens mensen tegen die hun hele leven niet van het dorp af waren geweest maar heel gelukkig waren.”