Arsacal
button
button
button
button


De meest actuele nieuwsberichten:

Hoe je roeping ontdekken en volgen? Fotoreportage
Tienerviering en dodenherdenking in Assisi
gepubliceerd: vrijdag, 4 mei 2018
Een hoogtepunt van de bedevaart was zeker de dodenherdenking in de basiliek van San Francesco temidden van de prachtige fresco's van Giotto, waarbij prins Jaime de Bourbon de Parme weer een indruk­wek­kende toespraak hield. De dag begon voor mij met een Mis voor de tieners.


Priester worden?
Overwegingen voor wie zich afvraagt of hij priester zal worden
gepubliceerd: zaterdag, 4 maart 2017
Ook in onze tijd zijn priesters nodig. Priester worden is niet zozeer een beroeps­keuze als een levens­keuze. Dat komt bijzonder tot uitdrukking in het celibaat. Is dat de weg die God van mij vraagt? Of zoek ik mezelf in die gedachte om priester te wqrden? En hoe kan ik dit onderscheiden?


Roeping en talenten....
natraject WJD Vormingsweekend Jongeren in Heiloo
gepubliceerd: maandag, 24 februari 2014
In het weekend van 21-23 februari werd in het Diocesaan centrum in het Juliana­klooster in Heiloo een eerste van een drietal vormings­weekenden gehouden van Jong Katholiek, als vervolgtraject op de Wereld­jonge­ren­dagen. Meer dan zestig jongeren hadden zich aangemeld en ik hoorde allemaal positieve reacties.


Wat is belangrijk?
We hebben priesters nodig
gepubliceerd: zondag, 6 mei 2012
Geloof je in God? Voel je je thuis in de kerk en merk je dat je een band met God krijgt als je bidt en de heilige communie krijgt? Ervaar je dat dit belangrijk is, eigenlijk belangrijker dan auto's, voetbal, brommers, facebook, twitter, school, je baantje en zelfs belangrijker dan je vrienden? Voel je in je hart dat het belangrijk is om je leven te geven voor een goed en mooi doel?


Priesters en eenheid
gepubliceerd: woensdag, 30 november 2011
Wij zijn als priesters en toekomstige priesters bij uitstek geroepen om mensen van de “communio” te zijn, mensen bij elkaar te brengen, eenheid te stichten, open te staan voor anderen, ook als ze niet tot onze stijl, onze klasse, onze groep behoren, om hen allen naar Christus te brengen.
wo, 30 nov 2011Het priesterschap en de uitdagingen van onze huidige maatschappij
 
meer berichten vindt u in het archief